Albümde Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi temasını işlediniz. Böyle bir fikir kimden geldi ve neden böyle bir tema işlediniz?
Cem: Kuzey Avrupa ülkelerinde heavy müzik yapan gruplar, kendi kültürlerini müziklerinde işleyerek tüm dünyaya kendilerini tanıttılar. Kuzey Avrupa'daki metal ayrı bir kategoride anılıyor ve artık herkes onları tanıyor. Tüm dünyada en köklü tarihe sahip olan Türk çocukları olarak gerçek bir hikâyeyi işlememiz uygun bir karar olacaktı. İlk fikir Pelin'den geldi. Bir şarkımızın İstanbul ve fetih ile ilgili olabileceğini söyledi. Bende o zaman bütün albüm bir hikâyeyi anlatsın dedim. Melih'in besteleri bu konuyu işlemek için çok uygundu. Şimdi dünyanın çeşitli yerlerinden Fatih Sultan Mehmet ve İstanbul'un fethini merak edip, bizlere yazan insanlar var. Öyle farklı kültürlerden insanlar bizi merak edip irtibat kuruyorlar ki inanamazsınız. Sanırım dünya gençliğinin ilgisini bir nebze de olsa çekmeyi başardık.
Aldığınız tepkiler beklediğiniz gibi mi?
Cem: Açıkçası müziğimiz alışılagelmişin dışında olduğu için biraz çekiniyorduk. Fakat gelen eleştirilerin yüzde seksen beşi olumlu olunca insanların aradığı şeyin farklılık olduğunu gördük ve hepimize biraz güven geldi. Bunların yanında bir takım talepler de oldu. Mesela bayan soprano olsaydı keşke, yaylılar daha yoğun olsaydı keşke, şarkı sözlerinin Türkçeleri de kitapçıkta yazsaydı keşke türünden fikirler belirtenler oldu. Bu fikirleri ortaya atan arkadaşlarımız, ikinci albümde tüm taleplerinin yerine getirildiğini görecekler. Muhtemelen de ikinci albüm "March of the Heroes"un daha senfonik ve güçlü kaydedilmiş devamı gibi olacak.
Melih: Cem'in dediği gibi, ikinci albüm senfonik öğeler barındırmalı bence de. Son 3-4 yılımı klasik ve koro müziklerine adadım adeta. İlk albümdeki parçaların çoğunu grup kurulumundan çok önceleri yapmıştım, ama bu albüm grubun kronolojik varlığında yazdığım parçalardan oluşacak. Dolayısıyla bahsettiğim müziklerden tınılar duyacaksınız. Keşke yapabilsek de 1498'den beri varlığını devam ettiren "Viyana Çocuk Korosu"nda olduğu gibi meleksi vokalli çocuk sopranolar kullanabilsek, çok isterim... Bu ülkemiz şartlarında ne kadar gerçekleşir bilemiyorum ama; yetişkin sopranolar en azından şart...
Yazının devamını okumak için abone olmanız gerekir. BlueJean-Headbang Dergilerindeki şifre ile abone olabilirsiniz.
|